گنجاندن آموزش تاريخ و جغرافيا در موزه‌هاي کشور

به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون حفظ،‌احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به همراهي، همدلي و اتحاد بين کارکنان ميراث فرهنگي به عوان عامل موفقيت آميز سازمان ميراث فرهنگي اين استان افزود: استان‌ها بايد حرکتي ويژه در ارتباط با تبيين مفهوم ميراث فرهنگي در فرآيند زندگي روزمره آغاز کنند و در اين مسير سازمان‌ها وارگان‌هاي زيرربط ديگر چون مسکن شهرسازي و مسکن مهر و ...با سازمان ميراث فرهنگي همکاري کنند.

وي با بيان اين که در تير ماه سال آينده جلسه يونسکو براي ثبت بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي در فهرست آثارجهاني برگزار مي شود افزود: بايد استان اردبيل براي تهيه مقدمات جشن ملي ثبت جهاني بقعه شيخ صفي آماده شود.

وي تهيه، تحقيق و ارسال مطالب علمي کسب شده به مرکز در قالب طرح راهبردي پيشنهادي را خواستار شد و گفت: سناريوي بازديد از موزه و بقعه شيخ صفي از جمله صحنه‌سازي و فضاسازي تا نوروز 89 بايد آماده شده تا بازديدکنندگان استفاده کنند.

وي اضافه کرد: بايد تمام امکانات خود را براي ثبت کوه سبلان به عنوان يک ميراث طبيعي که داراي قابليت زيادي است بکار بسته و پرونده آن را تهيه کنيم.

علويان با بيان اين که در زمينه ثبت ميراث معنوي اقدامات بسيار خوبي چون ثبت اذان مرحوم مؤذن‌زاده در آثار ملي شده است بيان داشت: اردبيل داراي ميراث معنوي بسياربارزشي است که بايد معرفي و به شکل جدي به آن پرداخت.

به گفته اين مقام مسئول در معاونت حفظ، احيا و ثبت آثارتاريخي؛ در تعريف و شناساندن موزه‌ها به عنوان يک مرکز فرهنگي تاريخي فعال در اوقات فراغت مردم به ويژه کودکان و نوجوانان چنان که بايد موفق عمل نکرده‌ايم.



وي با اشاره به اينکه موزه ها بايدبه مکان‌هاي آموزشي به ويژه در رشته‌هاي تاريخ و جغرافيا تبديل شوند، گفت: بايد در موزه‌ها از فضاسازي‌هاي گوناگون هنري براي بهره‌برداري هر چه بيشتر از اين مکان ها استفاده کرده تا موزه ها را از روزمره‌گي خارج کرد.


علويان‌صدر از برگزاري نشست‌هاي علمي و پژوهشي با مديران موزه‌ها و معاونان ميراث فرهنگي براي انتقال تجارب ارزشمند اين افراد به همديگر از ابتداي سال آينده هر ماه خبرداد.


وي همچنين از مديران و معاونان ميراث فرهنگي در استانها خواستار استفاده و بهره گيري افکار ، طرح‌ها و پيشنهادهاي تمام کارشناسان ميراث فرهنگي و صاحب‌نظران دانشگاهي به منظور فضاسازي هنري و رونق دادن به موزه هاي کشور شد.


معاون صنايع دستي سازمان ميرراث فرهنگي استان اردبيل نيز در اين نشست از برپايي نمايشگاه توانمندي هاي استان در ده اسفند ماه سال جاري در شهرستان پارس آباد خبر داد و افزود: براي افزايش کيفيت آموزش پيشنهاد شده است آموزش صنايع دستي در دانشگاه علمي کاربردي با نظارت معاونت صنايع دستي برگزارشود.

معاون ميارث فرهنگي استان اردبيل نيز دراين نشست بيان داشت: علاوه بربافت‌هاي فرسوده، خانه‌هاي تاريخي، حمام، بازار و کاروانسراهاي تاريخي و ... در استان وجود دارد که بايد راه‌هاي جذب سرمايه گذاران به اين مکان‌ها را بررسي کرد و از معاون حفظ، ‌احيا و ثبت آثارتاريخي خواستار راهنمائي جذب سرمايه‌گذاران به اين مکان‌ها شد. /119

انتهای پیام/

کد خبر 1388120715